Sustinerea Ucrainei de catre SUA este Pusa in Discutie Inaintea Alegerilor

Sustinerea Ucrainei de catre SUA este Pusa in Discutie Inaintea Alegerilor

Sustinerea Ucrainei in continuare este pusa in discutie in SUA inainte de alegerile care vor avea loc in perioada urmatoare, iar asta pentru ca unii dintre cei care vor sa ocupe locuri in Congresul SUA au afirmat ca nu ar fi dispusi sa mai ofere ajutor financiar si militar atat de serios tarii invadate de Rusia.

SUA este cel mai important sustinator al Ucrainei in razboiul pe care il duce cu Rusia, furnizand cele mai multe financiar, si cele mai multe arme pana in momentul de fata, insa totul s-ar putea schimba in urma alegerilor care vor avea loc in perioada urmatoare in SUA, dar deocamdata nimic nu este sigur.

“Finanțarea viitoare către Ucraina este incertă pe fondul viitoarelor alegeri intermediare din SUA. Asistenții lui Biden cred în mod privat că liderul minorității din Camera, Kevin McCarthy, va continua să circule finanțarea Ucrainei dacă devine lider majoritar, în ciuda indicii anterioare, a informat Politico.

Cu toate acestea, alți membri ai Partidului Republican, cum ar fi fostul vicepreședinte Mike Pence, s-au exprimat în susținerea lor pentru a rămâne angajați în efortul de război al Ucrainei.

Următoarele alegeri de la jumătatea mandatului ar putea ceda controlul asupra Camerei republicanilor, forțându-l pe Biden să ia în considerare acordarea de ajutor anticipat Ucrainei pentru a evita o confruntare cu republicanii în ceea ce privește finanțarea viitoare.”