DACIA Duster 3: Schimbarile MAJORE Confirmate pentru Noul SUV Romanesc

DACIA Duster 3 Schimbarile MAJORE Confirmate Noul SUV Romanesc

DACIA Duster 3, urmatoarea generatie de SUV-uri pe care DACIA vrea sa o lanseze pentru clientii din Romania, si toata Europa, are dezvaluite in mod oficial unele dintre schimbarile majore care vor fi oferite de indata ce va fi pusa in vanzare. Vorbim despre vesti care vin direct de la unul dintre directorii celor de la DACIA, Didier Michaud, el anuntand ceea ce va fi pastrat in DACIA Duster 3, dar si ceea ce va veni nou in cursul anilor urmatori de la compania de la Mioveni.

DACIA Duster 3 urmeaza sa pastreze tractiunea 4×4, cea care se dovedeste foarte populara pentru modelele actuale, insa solutia pe care DACIA o va utiliza va fi una diferita fata de ceea ce exista pe Nissan in momentul de fata. Deocamdata cei de la DACIA nu s-au decis pe solutia finala pentru a oferi tractiune 4×4 in DACIA Duster 3, dar compania vrea ceva care sa reprezinte un echilibru intre emisiile CO2 si puterea pe care o ofera masina.

DACIA Duster 3: Schimbarile MAJORE Confirmate pentru Noul SUV Romanesc

DACIA Duster 3 urmeaza sa aiba si un sistem hibrid integrat de catre cei de la DACIA, unul care cel mai probabil va fi identic cu cel din Jogger, dar teoretic usor imbunatatit in comparatie cu ceea ce exista pe modelele Renault acum. DACIA spune ca in 2023 va lansa un nou motor de 160 cp, acesta urmand a fi asamblat si la Mioveni, iar utilizarea sa in DACIA Duster 3 este cat se poate de sigura in momentul de fata, ceva ce nu vine ca vreo surpriza.

DACIA Duster 3 ar urma totusi sa nu mai fie disponibil cu motoare mai mici de 1 litru, iar asta deoarece in baza noilor reglementari pentru Euro 7, cei de la DACIA vor face trecerea la motoarele de 1.2 litri incepand cu anii 2025, sau 2026. Aceste motoare de 1.2 litri ofera cel mai bun raport intre puterea pe care o ofera motorul, si reducerea noxelor emise, astfel ca DACIA Duster 3 ar trebui sa beneficieze exclusiv de aceste motoare undeva din urmatorii ani.

DACIA Duster 3 ar trebui sa fie lansat in 2023 de catre cei de la DACIA, o prezentare oficiala fiind, cel mai probabil, programata pentru toamna anului viitor, insa lansarea in reprezentate, si livrarile la clienti, ar trebui sa inceapa abia undeva prin 2024.