Android si Windows sunt in Centrul unei ALERTE Importante, ce Pericole Exista

Android Windows Centrul ALERTE Importante Pericole Exista

Android si Windows sunt cele mai folosite sisteme de operare pentru terminale mobile si PC-uri, cu miliarde de oameni in intreaga lume care le utilizeaza, insa acum sunt in centrul unei alerte extrem de importante, si e bine sa stii ce se intampla. Daca folosesti sistemele de operare Android si Windows, atunci e important sa stii ca in momentul de fata exista in derulare o foarte serioasa campanie malware prin care se incearca infectarea dispozitivelor oamenilor.

Windows si Android sunt vizate de catre aceste campanii pentru ca exista foarte multi oameni care le folosesc, iar hackerii au o baza foarte mare de potentiale victime de la care reusesc sa si extraga foarte multe informatii, in final. Conform unor experti in securitate informatica, aceasta campanie aflata acum in plina desfasuarare se foloseste de website-uri malitioase, clone ale unor website-uri reale prin care se distribuie software pentru Android si Windows.

Android si Windows sunt in Centrul unei ALERTE Importante, ce Pericole Exista

Android Windows Centrul ALERTE Importante Pericole Exista maliti
Exemplu de website malitios (stanga) vs website real (dreapta).

Vorbim despre clone ale unor website-uri reale care au si adrese web foarte similare cu cele prin care companii cunoscute isi distribuie software-ul, doar ca hackerii se folosesc de incapacitatea oamenilor de a isi da seama cand acceseaza un website malitios. Din pacate, foarte multi oameni ajung sa fie pacaliti de campaniile de acest gen, iar asa ajung sa cedeze foarte multe date personale, iar eventual sa aiba inclusiv banii furati din conturile bancare.

Android si Windows au masuri de securitate integrate, insa atunci cand instalam aplicatii malitioase, si le acordam permisiuni sa faca orice vor prin dispozitive, ele pot extrage o varietate de informatii, si pot fi folosite pentru a ne controla dispozitivele de la distanta. Avand in vedere felul in care sunt gandite aceste campanii, doar noi putem sa ne protejam cel mai eficient impotriva problemelor, astfel ca trebuie sa fim foarte atenti ce fel de website-uri accesam.

Campanii de acest gen sunt facute in mod constant, si sunt combinate cu cele prin care aplicatii malitioase pentru Android si Windows ajung inclusiv in magazinele de aplicatii dedicate, si nu numai, asa ca trebuie sa fim mereu foarte vigilenti la ceea ce facem.