Decizia Luata de Rusia in Privinta Regiunii Herson din Ucraina

Decizia Luata de Rusia in Privinta Regiunii Herson din Ucraina

Rusia nu ar intentiona sa se retraga din regiunea Herson in aceasta perioada in care Ucraina isi continua contraofensivele in regiune, ba din contra, ar intentiona sa lupte pentru a-si pastra teritoriile, ceva ce desigur ca vine ca o veste extrem de proasta pentru foarte multi dintre cei care sperau sa fie eliberati.

Informatia vine de la Kyrylo Budanov, seful serviciilor secrete ale Ucrainei, acesta afirmand ca in momentul de fata Rusia doar creeaza iluzia unei retrageri din Herson, dar in realitate isi pregateste apararea pentru a putea respinge atacurile pe care ucrainienii intentioneaza sa le lanseze in aceasta perioada.

“Rusia se pregătește pentru apărare la Herson – nu se retrage. Rusia nu face decât să creeze iluzia că părăsește Hersonul; în schimb, aduce noi unităţi militare acolo pentru a se pregăti pentru apărare, a declarat Kyrylo Budanov, şeful serviciilor secrete al Ucrainei, pentru Ukrainska Pravda.

Budanov a numit evacuarea proxy-urilor de top instalate de Moscova și deplasarea civililor din Herson, anunțat pe 18 octombrie, „o operațiune informațională și manipulare în multe aspecte”.”