Ministrul Transporturilor: Anunturile de ULTIM MOMENT privind Noi Autostrazi in Romania

Ministrul Transporturilor Anunturile ULTIM MOMENT Noi Autostrazi Romania

Ministrul Transporturilor ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu deciziile foarte importante care au fost luate pentru milioane de oameni, mai exact faptul ca a fost semnat un nou contract pentru un nou lot de autostrada care va permite realizarea tronsonului de autostrada dintre Targu Mures si Cluj-Napoca.

Ministrul Transporturilor spune deasemenea ca a fost desemnat si castigatorul care va face studiul de fezabilitate necesar pentru realizarea constructiei sectiunii Baia – Mare Bistrita a Autostrazii Nordului dintre Baia Mare si Suceava, insa vor mai trece ani buni pana cand va incepe efectiv constructia acestei autostrazi.

“A fost semnat astăzi contractul pentru finalizarea construcției Lotului Chețani-Câmpia Turzii, al Autostrăzii Transilvania! Este ultimul lot care lipsește din tronsonul de autostradă care face legătura între Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

Asocierea de constructori austrieci și germani are la dispoziție 420,34 milioane de lei (fără TVA) și 21 de luni (3 luni proiectare și 18 luni execuție) pentru a finaliza lucrările la acest lot al A3. Pe acest lot vor fi construite: 2 poduri, 7 pasaje, un nod rutier (Chețani). Construcția lotului Chețani-Câmpia Turzii (15,70 km) este finanțată din fonduri europene.

A fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate necesare construcției secțiunii Baia Mare-Bistrița a Autostrăzii Nordului (Baia Mare-Suceava)! Asocierea de firme românești desemnată câștigătoare trebuie să finalizeze Studiile de fezabilitate în 14 luni de la data semnării.

Contractul pentru Lotul 1 (Baia Mare – Dej) are o valoare de 12,74 milioane de lei (fără TVA). Contractul pentru Lotul 2 (Dej – Bistrița) are o valoare de 8,37 milioane de lei (fără TVA). Contractele vor putea fi semnate, dacă nu există contestații, în termen de 10 zile.”