Vladimir Putin Sustine ca Ucraina a Pierdut mai Multi Soldati decat Rusia in Razboi

Vladimir Putin Sustine ca Ucraina a Pierdut mai Multi Soldati decat Rusia in Razboi

Vladimir Putin a afirmat ca Rusia are pierderi de soldati care sunt de 10 ori mai mici decat cele pe care le inregistreaza Ucraina in momentul de fata, iar asta dupa ce armata rusa a confirmat ca aproape 70.000 de militari si-au pierdut viata in cadrul acestui razboi, cel mai mare numar de la Al Doilea Razboi Mondial incoace.

Vladimir Putin a afirmat deasemenea ca i-a ordonat ministrului apararii din Rusia sa ii anunte pe omologii sai din SUA, Marea Britanie, franta, Germania, in legatura cu intentiile Ucrainei de a face o asa-zisa “bomba murdara”, si de a o folosi undeva pe frontul de lupta cu armata rusa in viitor.

“Putin susține că victimele de război ale Rusiei sunt de 10 ori mai puține decât cele ale Ucrainei. Potrivit Statului Major al Ucrainei, Rusia a pierdut 69.220 de militari în Ucraina de la începutul invaziei, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de morți din Rusia de la al Doilea Război Mondial.

Pe 12 octombrie, proiectul media rusă independentă iStories a raportat că peste 90.000 de soldați ruși au fost uciși, răniți grav sau dispăruți în Ucraina. iStories a citat surse apropiate de Kremlin.

Putin a recunoscut că l-a instruit personal pe ministrul Apărării Şoigu să-şi sune omologii din alte ţări şi să le spună despre presupusa pregătire de către Ucraina a unei provocări folosind o „bombă murdară”. Ucraina a negat anterior această acuzație.”