Ministrul Educatiei: 2 Noi Anunturi de ULTIMA ORA de Importanta Mare pentru Elevi

Ministrul Educatiei 2 Noi Anunturi ULTIMA ORA Importanta Mare Elevi

Ministrul Educatiei face 2 anunturi extrem de importante care vizeaza foarte multi elevi din scoli din toata Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca au fost luate o serie de masuri despre care ar trebui sa stie toata lumea, in prima faza fiind majorat de la 350 la 450 numarul unitatilor de invatamand care beneficiaza de programul “Masa Calda”.

Ministrul Educatiei a confirmat deasemenea faptul ca in cazul Programului National Bani de Liceu sunt inclusi 20.498 de elevi din scolile din toata Romania, ei urmand a beneficia de acest ajutor pe care statul roman il ofera, iar aceasta este o veste extrem de buna pentru foarte multi tineri in momentul de fata.

“Astăzi a fost adoptată, în Guvernul României, ordonanța de urgență care majorează, de la 350 la 450, numărul de unități de învățământ preuniversitar care beneficiază de programul „Masa caldă”. În total, 178.000 de elevi vor primi sprijin alimentar.

Astfel, în acest an școlar, 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat vor beneficia zilnic, cu titlu gratuit, de un sprijin alimentar constând într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar (în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată), în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv TVA. Finanţarea, repartizată prin bugetele locale, este de 147.000 mii de lei în acest an, respectiv de 266.510 mii de lei în anul 2023.

20.948 de liceeni vor beneficia în acest an școlar de bursa „Bani de liceu”. Lista finală (după soluționarea contestațiilor) cu numărul de beneficiari a fost afișată astăzi, 27 octombrie, pe site-ul Ministerului Educației. Numărul total de beneficiari este egal cu numărul de solicitanți eligibili.

Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” este derulat de Ministerul Educaţiei începând cu anul 2004. Prin intermediul acestui program, fiecare beneficiar primește lunar, pe toata durata cursurilor, în situația respectării tuturor conditiilor legale prevăzute, suma de 250 lei ca formă de sprijin în vederea continuării/finalizării studiilor.

Prin centralizarea listelor finale transmise de catre inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, in urma etapei de solutionare a contestatiilor, a rezultat un numar de 20.498 solicitanti eligibili. In anul scolar 2022 – 2023, in functie de bugetul alocat de minister pentru Programul national de protectie sociala Bani de liceu, s-a stabilit ca numarul beneficiarilor este de 20.498, egal cu numarul solicitantilor eligibili.”