Comisia Europeana: Din 2035 Toate Masinile Nou Inmatriculate Trebuie sa fie cu Zero Emisii

Comisia Europeana Din 2035 Toate Masinile Nou Inmatriculate Trebuie sa fie cu Zero Emisii

Comisia Europeana a doptat o rezolutie prin care interzice dupa 2035 vanzarea masinilor care functioneaza pe baza de combustibil, astfel ca toate cele care vor fi inmatriculate in Uniunea Europeana dupa acea data trebuie sa functioneze exclusiv pe baza de energie electrica.

Comisia Europeana fata inutile inclusiv masinile hibride cu aceasta decizie, iar asta pentru ca masinile care vor fi inmatriculate dupa 2035 vor trebui sa aiba zero emisii, iar numai masinile electrice si cele pe baza de hidrogen vor putea indeplini aceasta cerinta foarte riguroasa.

“Comisia Europeană salută acordul la care a ajuns aseară Parlamentul European și Consiliu prin care se asigură că toate mașinile și autoutilitarele noi înmatriculate în Europa vor avea emisii zero până în 2035. Ca un pas intermediar către zero emisii, noile standarde de CO2 vor necesita, de asemenea, emisii medii de mașinile noi vor scădea cu 55% până în 2030, iar utilitarele noi cu 50% până în 2030.

Acest acord marchează primul pas în adoptarea propunerilor legislative „Fit for 55” depuse de Comisie în iulie 2021 și demonstrează înaintea COP27 implementarea pe plan intern de către UE a angajamentelor sale internaționale în materie de climă.

Vicepreședintele executiv pentru European Green Deal, Frans Timmermans, a declarat: „Acordul trimite un semnal puternic industriei și consumatorilor: Europa îmbrățișează trecerea la mobilitatea cu emisii zero. Producătorii de automobile europeni demonstrează deja că sunt pregătiți să facă un pas înainte, cu mașinile electrice tot mai mari și din ce în ce mai accesibile pe piață.

Viteza cu care s-a produs această schimbare în ultimii ani este remarcabilă. Nu este de mirare că acest dosar este primul din întregul pachet Fit for 55 în care statele membre și Parlamentul European au ajuns la un acord final.””