Coronavirus Romania: Noul Numar al Infectarilor Noi din 1 Noiembrie 2022

Coronavirus Romania Noul Numar al Infectarilor Noi din 1 Noiembrie 2022

Coronavirus ramane in continuare foarte prezent in Romania, autoritatile din tara noastra fiind preocupate de numarul de cazuri care sunt inregistrate, iar asta pentru ca exista un potential real ca un posibil val 7 sa debuteze in tara la un moment dat, mai ales ca in alte tari europene deja a inceput.

Romania ramane intr-o situatie foarte buna din punct de vedere al pandemiei de Coronavirus in momentul de fata, ceea ce desigur ca este o veste excelenta, numarul pesoanelor infectate, dar si al celor care sunt internate in spitale fiind redus, asa cum se intampla de cateva luni bune.

Avand in vedere ca in Europa exista destule tari care inregistreaza numere mari de infectari in aceasta perioada, e de asteptat ca si in Romania sa se intample acelasi lucru in viitor, desi autoritatile din tara noastra sunt destul de convinse ca situatia nu va fi chiar atat de rea precum se asteapta unii.

“În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 659 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 318 mai multe față de ziua anterioară. 145 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 55 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 739, cu 57 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 96 persoane, cu 8 mai puține față de ziua anterioară. Din cei 96 pacienți internați la ATI, 86 sunt nevaccinați.

Până astăzi, 67.195 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 3.127 teste RT-PCR (2.007 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.120 la cerere) și 13.383 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.579.604 teste RT-PCR și 11.898.019 teste rapide antigenice.”