Emmanuel Macron Anunta si mai Mult Ajutor Militar pentru Ucraina

Emmanuel Macron Anunta si mai Mult Ajutor Militar pentru Ucraina

Emmanuel Macron, presedintele Frantei, a anuntat ca va continua sa furnizeze ajutor militar Ucrainei in cursul urmatoarelor luni, promisiunea fiind facuta in cadrul unei discutii telefonice avute cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, iar suportul francez este extrem de important pentru tara invadata.

Macron nu a spus decat ca va oferi sisteme de aparare antiaeriana pentru Ucraina, dar nu a dat de inteles si cand anume ar urma sa se intample acest lucru, desi ne putem astepta ca acest lucru sa se intample destul de rapid, mai ales ca Franta a ajutat foarte mult Ucraina din punct de veder eumanitar.

“Macron promite că va spori sprijinul militar pentru Ucraina. Acest sprijin va stimula în special capacitățile de apărare aeriană ale Ucrainei, a scris președintele francez Emmanuel Macron pe Twitter după un apel telefonic cu președintele Volodymyr Zelensky.

Zelensky și Macron au convenit, de asemenea, să organizeze o conferință internațională la Paris pe 13 decembrie pentru a organiza sprijinul pentru civilii ucraineni pe tot parcursul iernii, deoarece atacurile rusești au afectat în mod semnificativ aprovizionarea cu energie și apă a țării, a raportat Palatul Elysee.”