Coreea de Nord ar Livra Munitie Rusiei pentru Razboiul din Ucraina

Coreea de Nord ar Livra Munitie Rusiei pentru Razboiul din Ucraina

Coreea de Nord este acuzata ca livreaza munitie Rusiei pentru a sustine razboiul din Ucraina, iar asta pentru ca are foarte multa munitie sovietica pe care rusii o pot folosi cu tehnica militara pe care o au la dispozitie, iar din prea multe alte tari nu mai pot cumpara munitie in momentul de fata pentru razboi.

Coreea de Nord ar ascunde transporturile de arme catre Rusia prin trimiterea lor initial prin Orientul Mijlociu, sau Africa de Nord, insa SUA a reusit sa monitorizeze in mod eficient ceea ce se intampla, si sa ajunga la concluzia ca toata acea munitie este de fapt livrata Rusiei in momentul de fata.

“Coreea de Nord este acuzată că a ascuns proviziile de muniție către Rusia. Oficialii americani au declarat că Coreea de Nord încearcă să ascundă transporturile făcând să pară că muniția ar fi trimisă în Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, potrivit informațiilor recent desecretizate, citate de CNN.

În urmă cu două luni, serviciile de informații americane au susținut că Rusia cumpăra rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord pentru a fi folosite în Ucraina, a informat CNN.”