DSU Romania: Masurile IMPORTANTE Anuntate pentru Romanii din Tara

DSU Romania Masurile IMPORTANTE Anuntate Romanii Tara

DSU Romania, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, a anuntat in mod oficial noi masuri importante care vizeaza milioane de romani in momentul de fata, iar asta pentru ca s-a hotarat continuarea proiectului Caravana SMURD “Fii Pregatit” cu vizite in alte localitati din tara.

Pentru că ne dorim ca populația să fie informată și pregătită în cazul unor dezastre sau situații de urgență, Caravana SMURD “Fii pregătit” și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru răspuns la situații de urgență au fost prezente și în luna Octombrie în mai multe orașe din țară.

În cadrul activităților desfășurate, participanții au dobândit cunoștințe specifice acordării primului ajutor medical de urgență și au putut participa la simularea pericolelor ce pot apărea în cazul izbucnirii unui incendiu într-o locuință.

De asemenea, o atenție sporită a fost acordată celor mici, care au învățat teoretic și practic cum să folosească stingătorul și alte mijloace specifice, ce pericole pot exista în cazul electrocasnicelor defecte și cum ar trebui să se comporte atunci când izbucnește un incendiu.

Centrul Mobil de Instruire a Populației este menit să simuleze situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, dar și un pachet pentru condiții meteorologice extreme sau simularea realistă a unui cutremur.

Caravana SMURD “Fii pregătit” este construită special pentru a permite instruirea eficientă și organizarea unor cursuri pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență.

Vă mulțumim pentru prezență și vă așteptăm într-un număr cât mai mare la toate activitățile pe care le organizăm, astfel încât VOI să fiți în siguranță!

În perioada: 01.11-06.11 – Caravana SMURD “Fii pregătit” și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru răspuns la situații de urgență – se află în județul Maramureș.