E.ON: Informarile IMPORTANTE Transmise catre Clientii din Romania

E.ON Informarile IMPORTANTE Transmise Clientii Romania

E.ON, una dintre cele mai importante companii din romania care furnizeaza energie electrica si gaze naturale, ii informeaza printr-un anunt important pe clientii din toata tara in legatura cu tot ceea ce ar trebui sa stie cand vine vorba despre neplata facturilor care au ajuns deja la scadenta dupa emitere.

E.ON explica mai jos faptul ca din ziua urmatoare a scadentei unei facturi emise deja, se percep dobanzi penalizatoare in cuantum de 0.04% pe zi, dar si ca oricand dupa ziua scadentei poate fi emisa o notificare legata de intreruperea furnizarii de servicii de energie pentru locatia noastra de consum.

Conform celor de la E.ON Romania, intreruperea efectiva a furnizarii serviciilor de energie se face la 15 zile dupa momentul in care am primit notificarea de la companie, urmand a fi emis si un preaviz, iar in cadrul acestuia vom vedea inclusiv informatii cu privire la sumele datorate pe care trebuie sa le platim.

E.ON Romania explica deasemenea pe website-ul sau si care sunt cele 3 tipuri de facturi care ne pot fi emise in momentul de fata, astfel ca va puteti face si o idee foarte clara cu privire la ceea ce puteti primi de la companie cand vine vorba despre serviciile de energie care ne sunt furnizate in acest moment.

Din ziua următoare scadenței, calculăm dobânzi penalizatoare în cuantum de 0,04% pe zi, iar apoi, oricând după scadență, te putem notifica cu 15 zile înainte de întreruperea efectivă a alimentării cu energie, printr-un preaviz. Acesta va conține sumele datorate, data la care OD poate sista furnizarea, costuri deconectare/reconectare.

După modul de determinare al consumului, factura E.ON este de 3 tipuri: citire/regularizare – după efectuarea citirii contorului de către Operatorul de Distribuție, autocitire – după ce transmiți tu indexul de pe contor și estimare când la baza ei se află convenția de consum/istoricul de consum.