Ministrul Apararii din Rusia Anunta Cifra Uriasa de Mobilizati Trimisi in Ucraina

Ministrul Apararii din Rusia Anunta Cifra Uriasa de Mobilizati Trimisi in Ucraina

Ministrul Apararii din Rusia, Sergey Soigu a anuntat cati dintre rusii mobilizati in ultimele saptamani in Rusia au fost trimisi pe frontul din Ucraina pana in momentul de fata, el afirmand ca 87.000 de oameni din cei 300.000 mobilizati au fost trimisi deja pe frontul ucrainean, iar acest lucru incepe sa se vada.

3.000 de instructori care au participat in razboiul din Ucraina i-au pregatit pe unii dintre acesti soldati trimisi pe front, insa dupa ce au inceput sa ajunga zeci de mii de rusi in fata armate ucrainiene, avansurile realizate de catre aceasta s-au redus substantial, lucru care nu se stie daca se va schimba prea curand.

“87 de mii de mobilizaţi au fost trimişi pe front, a declarat şeful Ministerului rus al Apărării Şoigu. Potrivit acestuia, trei mii de instructori care au participat la războiul din Ucraina au fost implicați în pregătirea mobilizaților.

Între timp, în săptămânile care au trecut de la începerea mobilizării în Rusia, rețelele de socializare și mass-media au publicat informații despre numeroase cazuri de trimitere la război a celor mobilizați la câteva zile după apel, precum și despre moartea acestora.”