Volodimir Zelenski: Anuntul Privind Esecurile Rusiei in Razboiul din Ucraina

Volodimir Zelenski Anuntul Privind Esecurile Rusiei in Razboiul din Ucraina

Volodimir Zelenski, presedintele Ucrainei, vorbeste despre esecul razboiului din Rusia in ultimele luni de conflict, dar si despre garantiile de securitate pe care guvernul de la Kremlin le-a cerut pentru ca transporturile de cereale sa poata fi reluate in momentul de fata, ceva extrem de important pentru europa.

Volodimir Zelenski explica mai jos de ce actiunile Rusiei sunt paradoxale in contextul incare tara sa a fost invadata acum mai multe luni de zile, iar pana in momentul de fata invadatorii rusi inca nu au parasit teritoriul, si ameninta cu folosirea de arme nucleare.

Astăzi, Kremlinul spune că au cerut garanții de securitate de la Ucraina. Ar trebui să ne gândim o clipă la declarațiile lor.

În urmă cu două sute cincizeci și două de zile, Rusia a cerut garanții de securitate din partea Statelor Unite ale Americii. După opt luni de așa-numita „operațiune specială” a Rusiei, Kremlinul cere Ucrainei garanții de securitate.

Acestea sunt schimbări cu adevărat izbitoare. Aceasta arată atât eșecul agresiunii ruse, cât și cât de puternici suntem tu și cu mine atunci când rămânem uniți. Milioane de bărbați și femei ucrainene care luptă și lucrează pentru libertatea noastră. Și milioane de oameni din întreaga lume care ne ajută să rezistăm terorii rusești.

Împreună vom asigura înfrângerea statului terorist și pedepsirea lui pentru teroare. Și garantăm că toată Ucraina este și va fi liberă.

Slavă veșnică tuturor eroilor noștri! Veșnică amintire tuturor celor care și-au dat viața pentru Ucraina!

Glorie Ucrainei!