Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Anunturile Importante pentru Elevii Scolilor Romaniei

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Anunturile Importante Elevii Scolilor Romaniei

Ministrul Educatiei a facut mai multe anunturi importante care ii vizeaza pe elevii din scolile intregii tari, ele fiind aduse in imediata atentie a tuturor oamenilor pentru ca vorbim despre decizii care ar trebui sa fie cunoscute de catre toata lumea, primele vizand majorari salariale pentru profesorii din unitatile de invatamant.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ce anume ar trebui sa presupuna aceste majorari de salarii pregatite pentru profesori, dar separat vorbeste si despre programul “Masa Calda in Scoli”, care a fost extins la mai multe unitati de invatamant din Romania, si care va bucura mai multi copii.

“Acesta este angajamentul în textul legislativ, pe care l-am preluat. Sigur că întreg impactul bugetar al proiectelor de legi va fi rediscutat în Guvern și va fi agreat și în coaliția de guvernare. Eu așa îmi doresc și așa cred că trebuie să fie şi Ministerul Educației va face toate eforturile pentru a crește semnificativ retribuirea dascălilor în societate.

Am discutat. Sigur, discuțiile privind legea bugetului sunt în derulare. Am specificat însă foarte clar faptul că în momentul în care noua lege își va produce efecte, în mod evident va fi nevoie de suplimentări în funcție de prevederile agreate în noile legi. Profesorii trebuie să se aștepte, cu siguranță, la modificări pe o serie de paliere. Vom agrea împreună cu Ministerul Finanțelor și, evident, împreună cu întregul Guvern, care va fi momentul de intrare în vigoare a majorărilor salariale. Nu am ajuns încă la acel subiect.

Din discuțiile pe care le-am avut deja cu organizațiile sindicale, da, este în discuție o astfel de creștere (n. red. de 4.5%), așa cum a existat în fiecare an, pe niște tranșe agreate, în funcție de, știu eu, legile pe care le avem în vigoare și în funcție de anvelopa bugetară disponibilă. Este încă în discuție procentul.

În prezent, există un număr de 300 de școli care ar beneficia de program. Este lista publicată în Monitorul Oficial din 27 septembrie 2022. Încă alocăm sumele necesare de la Ministerul Educației, dar autoritățile publice locale deja au alocat în școli și deja în unele școli masa caldă se acordă. Vom verifica informația pe care dumneavoastră o cereți.

Normele de aplicare sunt publicate. Așa cum spuneam, vom publica și actele normative necesare pentru a suplimenta și pentru a face deschiderile bugetare. Trebuie să înțelegem că anul acesta creștem semnificativ numărul de școli care beneficiază de program cu 50%.”