Rusia a Luat o Noua Decizie MAJORA privind Centrala Nucleara Zaporojie

Rusia a Luat o Noua Decizie MAJORA privind Centrala Nucleara Zaporojie

Rusia a luat o decizie extrem de serioasa cu privire la centrala nucleara de la Zaporojie, aceasta fiind de-a lungul ultimelor luni in centrul foarte multor dispute si masuri extrem de controversate, insa acum rusii par sa se fi hotarat sa fure toata energia electrica pe care o produce centrala nucleare.

Rusia ar vrea sa conecteze centrala nucleara de la Zaporojie la reteaua sa energetica, astfel ca bombardamentele asupra liniilor electrice care o conecteaza la Ucraina continua, iar cand vor fi distruse toate legaturile, rusii vor realiza conexiunea cu propria retea energetica si vor prelua enegia produsa acolo.

“Autoritățile ruse ar putea stabili condiții pentru a transfera iminent uzina Zaporizhzhia la rețeaua electrică rusă. AIEA a declarat pe 3 noiembrie că bombardarea a deteriorat liniile electrice externe ale centralei nucleare Zaporizhzhia, întrerupând complet electricitatea centralei.

Acest lucru se întâmplă la o zi după ce autoritățile ucrainene au transferat două reactoare într-un mod de oprire la cald pentru a genera căldură pentru orașul Enerhodar. Institutul pentru Studierea Războiului a spus că acest moment sugerează că autoritățile ruse caută să forțeze transferul centralei la rețeaua electrică rusă prin definirea controlului rusesc drept „singura opțiune viabilă”.”