Volodimir Zelenski: Anuntul privind Noi Atacuri pentru Eliberarea Teritoriilor Ocupate de Rusia

Volodimir Zelenski Anuntul privind Noi Atacuri pentru Eliberarea Teritoriilor Ocupate de Rusia

Volodimir Zelenski anunta ca armata Ucrainei este pregatita pentru atacurile pe care armata Rusiei le pregateste in perioada urmatoare, si este deasemenea pregatita sa lanseze atacuri proprii pentru a elibera si mai multe dintre teritoriile care au fost cucerite pana acum de catre rusi.

Volodimir Zelenski spune ca sunt pregatite deasemenea si masuri speciale pentru a contra atacurile cu drone pe care rusii continua sa le desfasoare in diverse regiuni din Ucraina, pregatind raspunsuri inclusiv impotriva rachetelor rusilor, dar probleme ar putea aparea daca iranul va furniza propriile rachete de croaziera rusilor.

“Am mai ținut astăzi o întâlnire a Statului Major al Comandantului-Șef Suprem – a fost destul de lungă, trei ore. Am analizat situația din prima linie în detaliu – în toate direcțiile, pe frontul energetic, situația de la granițe. Știm pentru ce se pregătește inamicul. Vom răspunde și vom continua să ne eliberăm pământul.

Tot ce ține de sprijinul în aprovizionarea forțelor de apărare a fost de asemenea analizat amănunțit. Acestea sunt echipamente, muniție, comunicații, uniforme de iarnă.

Contramăsurile împotriva terorii rachetelor și a dronelor au fost luate în considerare separat – există deja rezultate destul de semnificative în acest sens, procentul de doborâre a devenit mai mare, dar mai este de lucru. Trebuie să asigurăm protecția deplină a cerului ucrainean și vom continua să facem tot ce este posibil și imposibil pentru aceasta.

În următoarele săptămâni, așteptăm vești bune în ceea ce privește apărarea aeriană și apărarea antirachetă pentru Ucraina.”