DIGI RCS & RDS: Hotararea IMPORTANTA Anuntata Oficial pentru MILIOANE de Clienti

DIGI RCS & RDS Hotararea IMPORTANTA Anuntata Oficial MILIOANE Clienti

DIGI RCS & RDS, grupul romanesc de telecomunicatii cu milioane de clienti atat in Romania, cat si in alte tari Europene, a luat o hotarare extrem de importanta despre care trebuie sa stie foarte multi dintre clientii sai, iar asta pentru ca a depus actele pentru a licentia spectru pentru reteaua sa 5G din tara.

DIGI RCS & RDS a lansat in 2019 reteaua sa 5G in Romania, si a extins-o pana in primavara anului 2020, cand pandemia a blocat complet lucrurile, insa un rol important l-a jucat si faptul ca autoritatile din Romania au evitat sa organizeze o licitatie pentru frecventele 5G din cauza problemelor cu echipamentele Huawei.

Acum cei de la Huawei spun ca RCS & RDS se numara printre companiile care au depus documentatie pentru a licentia spectrul care va fi folosit pentru retelele 5G, Vodafone si Orange fiind celelalte doua companii, oar doserele tuturor au fost acceptate, astfel ca se merge in partea urmatoare a procesului.

RCS & RDS va participa la licitatia pentru spectrul 5G in data de 8 noiembrie, adica maine, impreuna cu Orange si Vodafone, iar in functie de cat va fi dispusa fiecare companie sa plateasca, vom afla cat si cum se vor extinde retelele 5G pe care cele trei mari grupuri de operatori de telecomunicatii le vor avea in Romania.

Până joi, 27 octombrie 2022, data limită de depunere, ANCOM a primit 3 candidaturi de participare din partea ORANGE ROMÂNIA S.A., RCS & RDS S.A. și VODAFONE ROMANIA S.A. în cadrul procedurii de selecție competitivă organizată pentru alocarea celor 555 MHz în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz.

Comisia de licitație va analiza documentele de calificare și va anunța până cel târziu la 4 noiembrie 2022 care sunt operatorii care vor participa la licitația lansată de Autoritate în data de 19 septembrie 2022.