Volodimir Zelenski ii Avertizeaza pe Ucrainieni Inaintea Noilor Atacuri ale Rusiei

Volodimir Zelenski ii Avertizeaza pe Ucrainieni Inaintea Noilor Atacuri ale Rusiei

Volodimir Zelenski ii anunta pe ucrainienii din intreaga tara in legatura cu faptul ca armata Rusiei isi continua atacurile cu drone asupra obiectivelor de infrastructura din Ucraina, dar si ca sunt asteptate noi atacuri cu rachete iraniene in perioada urmatoare.

Presedintele Ucrainei discuta mai jos si despre ceea ce a vorbit cu presedintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, fiind pregatit un nou pachet de microasistenta pentru Ucraina in cursul urmatoarelor luni de zile.

“Astăzi, ocupanții au folosit din nou drone de atac iraniene. Sunt și cei doborâți. Dar, din păcate, există și hituri. De asemenea, înțelegem că statul terorist concentrează forțe și mijloace pentru o posibilă repetare a atacurilor în masă asupra infrastructurii noastre. În primul rând, energie. În special, pentru aceasta, Rusia are nevoie de rachete iraniene. Ne pregătim să răspundem.

Dar, de asemenea, vă rugăm să rețineți: din ce în ce mai des există rapoarte că nici un singur transportator Kalibr nu a intrat în serviciu de luptă în Marea Neagră. Acesta este un rezultat semnificativ, care a fost asigurat de aparatorii noștri.

Cu cât flota rusă de la Marea Neagră este mai mică, cu atât este mai sigură în Marea Neagră. Și va fi cu siguranță o zi în care vom anunța că am asigurat Ucrainei protecție deplină împotriva amenințării rusești atât pe mare, cât și pe cer.

Am avut o conversație cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ei au discutat despre asistența macrofinanciară acordată Ucrainei pentru anul curent și anul viitor.

În plus, au discutat despre importanța continuării inițiativei cerealelor pentru securitatea alimentară mondială, precum și întărirea sancțiunilor și opunerea acțiunilor Iranului, care susține agresiunea împotriva țării noastre.”