Iran Discuta cu Rusia Furnizarea de Rachete Balistice pentru Razboiul din Ucraina

Iran Discuta Rusia Furnizarea Rachete Balistice Razboiul Ucraina

Iran ar urma sa poarte discutii cu Rusia in legatura cu furnizarea de rachete balistice pe care rusii sa le foloseasca in atacuri impotriva Ucrainei, ceva de care foarte multi lideri occidentali se tem, dar ceva care pare sa se transforme tot mai serios in realitate in momentul de fata.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei s-ar afla in momentul de fata intr-o vizita in Iran, iar serviciile de informatii occidentale afirma ca miza lor ar fi convingerea iranienilor sa furnizeze rachete balistice rusilor, pentru ca acestia din urma sa-si poata intensifica atacurile din Ucraina.

“Iranul își propune să demonstreze o cooperare aprofundată cu Rusia. Institutul pentru Studierea Războiului a declarat că secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrushev, a sosit în Iran pe 8 noiembrie, probabil pentru a vorbi despre furnizarea de rachete balistice iraniene către Rusia.

ISW spune că anunțul public al sosirii lui Patrushev urmărește să atragă atenția unui public internațional asupra aprofundării parteneriatului dintre Moscova și Teheran și „să sublinieze implicit că un oficial rus de rang înalt a apelat la Iran pentru ajutor în Ucraina”.

„Teheranul este probabil dornic să semnaleze public această reechilibrare a parteneriatului său strategic cu Moscova, în special adversarilor regionali iranieni cu care Kremlinul cooperează ocazional, cum ar fi Israelul și Arabia Saudită”, raportează ISW.”