Volodimir Zelenski Avertizeaza privind Retragerea Rusilor din Herson

Volodimir Zelenski Avertizeaza privind Retragerea Rusilor din Herson

Volodimir Zelenski vorbeste despre retragerea trupelor ruse din Herson, anuntata in mod oficial de catre ministrul apararii din Rusia, el afirmand ca in ciuda faptului ca aceasta masura a fost luata, armata ucraineana este foarte vigilenta pentru a nu cadea intr-o capcana a rusilor.

Volodimir Zelenski spune ca soldatii armatei sale lupta pentru fiecare teritoriu pe care il elibereaza, si inainteaza cu foarte mare grija in localitatile din regiunea Herson pentru a se asigura ca reusesc sa elibereze in siguranta teritoriile ocupate pana acum de catre Rusia.

“Există multă bucurie în spațiul informațional astăzi – și este clar de ce. Dar emoțiile noastre trebuie să fie reținute – întotdeauna în timpul războiului.

Cu siguranță nu voi hrăni inamicul cu toate detaliile operațiunilor noastre. Fie în sud, fie în est, fie oriunde altundeva – când vom avea un rezultat, toată lumea îl va vedea. Neapărat.

Poate că nu sună ca ceea ce se așteaptă cineva acum, Poate că nu sună ca știrile.

Dar trebuie să înțelegi: nimeni nu merge nicăieri dacă nu se simte puternic. Dușmanul nu ne face daruri, nu face „gesturi de bunăvoință”. Noi alegem toate acestea.

Și atunci când lupți, trebuie să înțelegi că fiecare pas este întotdeauna rezistență din partea inamicului, este întotdeauna pierderea vieților eroilor noștri.

Prin urmare, ne mișcăm foarte atent, fără emoții, fără riscuri inutile. În interesul eliberării întregului nostru pământ – și că au fost cât mai puține pierderi.

Așa vom asigura eliberarea Hersonului, Kahovka, Donețk și a celorlalte orașe ale noastre.

Dar acesta va fi rezultatul eforturilor noastre, al operațiunilor noastre de apărare. Cele care sunt în desfășurare, cele pe care încă le planificăm.”