ONU: Rezolutia prin care Rusia ar Trebui sa Despagubeasca Ucraina dupa Razboi

ONU Rezolutia prin care Rusia ar Trebui sa Despagubeasca Ucraina dupa Razboi

ONU sprijina rezolutia prin care I se cere Rusiei sa plateasca despagubiri de razboi Ucrainei, iar asta pentru ca a fost votata in cursul acestei zile in cadrul adunarii generale, insa desigur ca ea nu obliga in mod neaparat rusii sa faca acest lucru, si e oricum improbabil sa o faca, in final.

Rezolutia din cadrul ONU a fost sustinuta de catre 94 de tari din intreaga lume, adica majoritatea celor care fac parte din organizatie, asta in timp ce 73 s-au abtinut de la vot, iar alte 14 au votat impotriva rezolutiei, printre cele din urma numarandu-se tari “prietene” ale Rusiei.

“ONU sprijină rezoluția ca Rusia să plătească despăgubiri de război Ucrainei. Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat pe 14 noiembrie o rezoluție în care spune că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru încălcările dreptului internațional în timpul războiului său din Ucraina și trebuie să plătească despăgubiri de război.

Potrivit votului, 94 de țări au fost în favoarea măsurii, 14 națiuni, inclusiv China și Iran, au votat împotriva ei, iar 73 de țări s-au abținut.”