Volodimir Zelenski cere la Summitul G20 Oprirea Razboiului din Ucraina

Volodimir Zelenski cere la Summitul G20 Oprirea Razboiului din Ucraina

Volodimir Zelenski le-a vorbit liderilor summit-ului G20 despre necesitatea de a opri razboiul din Ucraina, un razboi distructiv care a generat foarte multe pierderi de vieti omenesti, foarte multa distrugere in tara, si care genereaza o perioada de recuperare extrem de lunga pentru intreaga Ucraina.

Zelenski afirma ca nu se va mai semna vreun acord nou cu garantii din partea Rusiei pentru protectie impotriva unui nou razboi, cu pastrarea teritoriilor cucerite, astfel ca ramane de vazut cat timp va fi necesar pentru ca actualul conflict sa se incheie cat mai curand.

“Acum este momentul să punem capăt războiului distructiv al Rusiei”. Președintele Volodymyr Zelensky a declarat virtual la summitul G20 de la Bali că este „convins că acum este momentul în care războiul distructiv rus trebuie și poate fi oprit”, a informat AFP.

Zelensky a mai spus că nu va exista Minsk 3, o referire la două acorduri anterioare eșuate pentru a pune capăt invaziei Rusiei în 2014 și războiul care a urmat în estul Ucrainei. „Nu vom permite Rusiei să aștepte și să-și dezvolte forțele”, a spus Zelensky, a raportat The Guardian.

Președintele a sugerat, de asemenea, un schimb de prizonieri „tot pentru toți” cu Rusia în timpul discursului său la summitul G20 de la Bali, a mai informat AFP pe Twitter.”