SUA: Anunt privind Racheta care a Lovit Polonia si a Ucis 2 Persoane

SUA Anunt privind Racheta care a Lovit Polonia si a Ucis 2 Persoane

SUA sustine ca Rusia este responsabila pentru racheta cazuta in Polonia in cursul zilei de ieri, iar asta din cauza razboiului pe care l-a pornit in luna februarie, si a atacurilor sustinute din cursul zilei de ieri, aproape 100 de rachete fiind lansate catre diverse obiective civile ucrainiene in timpul zilei.

In ciuda faptului ca SUA acuza Rusia de incidentul din Ucraina, spune ca indiciile de pana acum indica faptul ca racheta care a lovit Polonia si a ucis 2 persoane provine de la un sistem de apararea antiaeriana S-300, si nu a fost lansata de catre Rusia, nici de pe teritoriul sau, de pe cel ucrainean, sau din Marea Neagra.

“Casa Albă: Rusia este responsabilă pentru incidentul din Polonia. „Rusia a dezlănțuit o serie de rachete asupra Ucrainei special concepute pentru a distruge infrastructura civilă. Ucraina are tot dreptul să se apere”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, Adrienne Watson.

În același timp, Casa Albă „nu a văzut nimic care să contrazică evaluarea preliminară a președintelui polonez Andrzej Duda că această explozie s-a produs cel mai probabil din cauza unei rachete de apărare aeriană ucraineană, care, din păcate, a căzut pe teritoriul polonez”.”