Volodimir Zelenski: Reactia DURA dupa Exploziile Rachetelor din Polonia

Volodimir Zelenski Reactia DURA dupa Exploziile Rachetelor din Polonia

Volodimir Zelenski a avut o reactie foarte dura impotriva Rusiei dupa rachetele care au cazut in Polonia in cursul serii trecute, iar asta pentru ca dupa ce Ucraina a fost atacata cu aproape 100 de rachete in cursul zilei de ieri, 2 par sa fi cazut pe teritoriu polonez, si au ucis 2 persoane.

Volodimir Zelenski face apel la Occident pentru a opri razboiul pe care Rusia il duce in momentul de fata cu Ucraina, un apel cat se poate de normal, care ar putea fi mult mai puternic daca Polonia a fost intr-adevar lovita de rachete din Rusia.

“Astăzi, Rusia a efectuat un alt atac masiv cu rachete. Un total de 90 de rachete. Sistem energetic afectat, întreprinderi, clădiri rezidențiale.

Astăzi, ceea ce am avertizat s-a întâmplat cu mult timp în urmă. Teroarea nu se limitează la granițele noastre naționale. Rachetele rusești au lovit Polonia, teritoriul țării noastre prietene.

De câte ori a spus Ucraina că statul terorist nu se va limita la țara noastră? Polonia, statele baltice… Este doar o chestiune de timp până când teroarea rusă merge mai departe.

Este necesar să punem teroristul la locul lor! Cu cât Rusia simte mai mult impunitate, cu atât vor exista mai multe amenințări la adresa oricui se află la îndemâna rachetelor rusești.

Lovirea de rachete pe teritoriul NATO… Acesta este un atac rusesc cu rachete asupra securității colective! Aceasta este o escaladare foarte semnificativă. Trebuie să acționăm.

Și vreau să spun acum tuturor fraților și surorilor noștri polonezi: Ucraina vă va sprijini mereu! Teroarea nu va elibera oamenii! Victoria este posibilă când nu există frică! Tu și cu mine nu-l avem.

Rusia se opune lumii. Rusia pierde pe câmpul de luptă. Rusia ne terorizează pe noi și pe toți cei la care poate ajunge. Să facem totul pentru a o opri!”