Engie: IMPORTANT pentru Clienti, Informarea OFiciala pentru Romani Acum

Engie IMPORTANT Clienti Informarea OFiciala Romani Acum

Engie, importanta companie care furnizeaza energie electrica si gaze naturale romanilor din intreaga tara, are pentru clienti o informare extrem de serioasa pe care ei nu ar trebui sa o ignore in momentul de fata, iar asta deoarece ea este legata de facturile pe care oamenii le primesc lunar de la companie.

Engie vorbeste mai jos despre compensatia care este aplicata pentru facturile romanilor care pot beneficia de asa ceva, spunand ca daca inregistram un consum total mai mare decat compensatia oferita, in facturile de regularizare urmeaza sa platim diferenta dintre consumul estimat si ceea ce s-a consumat efectiv.

Conform informarii celor de la Engie Romania, compensatia difera in functie de pretul din contractul de furnizare, astfel ca daca in contractul de furnizare este un pret mai mare pentru energia de care beneficiem, atunci si compensatia in sine va fi mai mare decat pentru clientii care au preturi ma imici.

Engie Romania prezinta mai jos si care sunt preturile conform schemei de sprijin pe care Guvernul Romaniei a aprobat-o in mod oficial, astfel ca va puteti face o idee macar vaga cu privire la ceea ce urmeaza sa se intample in momentul in care veti primi factura pentru serviciile de care ati beneficiat pana in fiecare luna.

Dacă furnizorii ți-au acordat compensația pentru facturile bazate pe un consum estimat, iar la regularizare se constată că ai depășit volumele de consum zilnic/lunar de referință, atunci, conform prevederilor legale, trebuie să restitui suma corespunzătoare compensației, conform prevederilor legale).

Compensatia primita este influentata de nivelul pretului din contractul de furnizare. Clientii care au un pret mai mare in contract vor beneficia de o compensatie mai mare, pe cand clientii cu un pret mai mic in contract vor beneficia de o compensatie mai mica intrucat pretul lor este mai aproape de valoarea pretului minim stabilit in cadrul schemei de sprijin (0,68 lei/kWh la energie electrica si 0,125lei/kWh la gaze naturale).