Atentionarile Meteorologice de ULTIMA ORA pentru Romania Emise de ANM

Atentionarile Meteorologice ULTIMA ORA Romania Emise ANM

Atentionarile meteorologice de ultima ora pe care ANM le-a publicat pentru romanii din intreaga tara vin sa ne aduca in imediata atentie o serie de fenomene meteo pe care nimeni nu ar trebui sa le ignore in momentul de fata, iar asta pentru ca ele ne aduc in imediata atentie zonele cu ploi si ninsori semnificative.

ANM vorbeste mai jos despre multiple regiuni din Romania in care se vor inregistra ploi insemnate in pana in aceasta dimineata, dar si ninsori moderate, astefel ca daca veti avea ocazia de a va deplasa prin respectivele zone, este bine sa stiti ce se intampla pentru a nu fi luati prin surprindere de desfasurarea fenomenelor meteorologice.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 19 noiembrie, ora 20 – 20 noiembrie, ora 10.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate:conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în nordul Olteniei și în zona montană aferentă, până la altitudini de 1400 m, va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 00 – 20 noiembrie, ora 10.

Fenomene vizate: predominant ninsori moderate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

La începutul intervalului, la altitudini de peste 1700 m în zona Carpaților Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaților Orientali și a Moldovei va ninge local moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei trecător vor fi și precipitații mixte și se va depune polei.