Avertismentele Meteorologice de ULTIMA ORA Emise in Romania de ANM

Avertismentele Meteorologice ULTIMA ORA Emise Romania ANM

Avertismentele meteorologice de ultima ora emise in Romania de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, ne aduc in imediata atentie faptul ca trebuie sa fim extrem de vigilenti atunci cand ne deplasam in Romania deoarece o serie de fenomene meteorologie foarte serioase ne-ar putea afecta.

ANM spune ca vorbim in cursul acestei zile despre fenomene meteorologice de tip cod galben care aduc poi insemnate cantitativ, ninsori, dar si intensificari ale vantului, multe zone din tara noastra fiind afectate de avertismentele emise de catre autoritati, iar ele vor dura pana in cursul dupa-amiezii acestei zile.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ!

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 10 – 21 noiembrie, ora 10.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate:conform textului și hărții.

În intervalul menționat va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Notă: Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18.

Fenomene vizate: predominant ninsori moderate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm.

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei.

COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 21 noiembrie, ora 5 – 21 noiembrie, ora 18.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului și hărții.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55…60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră.

Notă: Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.