Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, Anunturile Oficiale Transmise Elevilor din Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA Anunturile Oficiale Transmise Elevilor Toate Scolile Romaniei

Ministrul Educatiei a facut o importanta declaratie de ultima ora care aduce in atentia elevilor, parintilor, dar si a scolilor din toata Romania una dintre cele mai importante probleme care ar putea afecta copiii, respectarea drepturilor lor in unitatile de invatamant, ceva ce trebuie asigurat de catre instituatia pe care o conduce.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre unele initiative pe care le-a pus deja in practica pentru elevii din scolile Romaniei, iar asta pentru ca o serie de initiative guvernamentale extrem de importante au fost adoptate, si se aplica deja pentru tara noastra in acest moment.

“Am sărbătorit anticipat astăzi, printre elevi, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului (adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului a avut loc în data de 20 noiembrie 1989). La inițiativa World Vision România, am avut ocazia să intru în dialog cu profesorii și cu elevii de la Școala Gimnazială „Maica Domnului” din Roșiori și de la Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg.

Bucuria întâlnirii a venit din posibilitatea de a-i asculta, timp de câteva ore, răgaz suficient să apreciez cum, cu mare dezinvoltură, încă de la vârstele cele mai mici, au curajul să descrie clar și sincer societatea pe care și-o doresc: un spațiu în care opiniile să le fie ascultate, în care să nu existe discriminare și violență, un spațiu al învățării prin dialog și al respectării dreptului la odihnă și la participare.

Rămân alături de organizația World Vision și vom căuta soluții pentru a scala programele existente, precum „Vreau în clasa a IX-a” sau “Pâine şi mâine”. Legat de masa caldă, am crescut deja numărul școlilor beneficiare la 450, iar următoarea rundă va fi în martie, atunci alte școli vor putea să se înscrie. Ținta pe care ne dorim să o introducem în noua legislație este un de milion de copiii beneficiari ai programului “Masa caldă”.

Legat de gratuitatea transportului, una dintre prioritățile mandatului meu este ca acest proces să fie extrem de ușor pentru voi, copiii. Căutăm soluția ca transportul să nu mai aibă niciun cost pentru voi.

Un alt aspect pe care îl consider extrem de important sunt activitățile extracurriculare. Pentru acest subiect îmi doresc o colaborare și o consultare cu World Vision, pentru a vedea cum putem scala programele existente, precum programul „Vreau în clasa a 9-a””. a declarat Ligia Deca in cadrul unui eveniment organizat de catre organizatia World Vision.