Jens Stoltenberg: Cererea MAJORA Facuta pentru NATO in Perioada Imediat Urmatoare

Jens Stoltenberg Cererea MAJORA Facuta pentru NATO in Perioada Imediat Urmatoare

Jens Stoltenberg cere cresterea productiei de armament si tehnica militara in cadrul NATO, iar asta pentru ca tarile din cadrul aliantei au epuizat o buna parte dintre stocurile de arme pe care le-au avut inainte ca razboiul din Ucraina sa inceapa, asa cum s-a intampalt si in cazul Rusiei pana acum.

NATO are nevoie de o crestere a productiei de armament pentru a putea ajuta Ucraina pe termen lung intr-un mod in care tarile aliantei sa aiba in continuare capacitatea de a raspunde oricaror provocari fara a se ingrijora in legatura cu faptul ca nu au suficienta munitie, sau tehnica militara, la dispozitie.

“NATO trebuie să stimuleze producția militară pentru a continua să sprijine Ucraina. NATO și-a epuizat o parte semnificativă din stocurile sale de arme și muniție și ar trebui să-și intensifice producția pentru a ajuta Ucraina „pe termen lung”, a declarat Stoltenberg pentru CBC.

„Trebuie să ne amintim că prețul pe care îl plătim este măsurat în bani, iar prețul pe care îl plătește Ucraina este măsurat în vieți și sânge, în fiecare zi și este obligația noastră să îi sprijinim”, a spus Stoltenberg.”