Ministrul Sanatatii AVERTIZEAZA Milioane de Romani, ce le Aduce in IMEDIATA Atentie!

Ministrul Sanatatii AVERTIZEAZA Milioane Romani Aduce IMEDIATA Atentie

Ministrul Sanatatii ii avertizeaza pe romanii din intreaga tara in momentul de fata, iar asta deoarece aduce in imediata atentie a milioane de oameni din intreaga tara una dintre cele mai serioase probleme care exista in momentul de fata, mai exact supraaglomerarea sectiilor de primiri-urgente din cauza virozelor.

Ministrul Sanatatii face referire la spitalele de copii care sunt supraincarcate din cauza numarului foarte mare de vizite care sunt facute din cauza numarului mare de infectii care exista in urma renuntarii la masurile de prevenire a raspandirii Coronavirus, iar mai jos puteti citi recomandarile sale.

“As vrea sa spun ca nu e o situatie neobisnuita, din pacate in weekend serile, sau noptile, oamenii nu au unde sa apeleze la servicii medicale, cu exceptia unitatilor, sau compartimentelor de primiri-urgente, iar lucrul acesta creeaza aglomeratie. Atunci trebuie sa gasim o solutie, iar deja de saptamana viitoare incercam sa replicam un model folosit in pandemie.

Vrem sa vedem daca reusim, impreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care ar trebui sa finanteze astfel de servicii, sa organizam ambulatorii de specialitate care sa functioneze in program prelungit, inclusiv in weekend, macar sambata. In restul saptamanii, sfatul meu pentru parintii care au copii bolnavi, cu simptomatologie moderata, este sa nu se prezinte la unitatile de primiri-urgente.

Nu pentru ca as avea ceva impotriva acestui lucru, dar timpul de asteptare este foarte lung, chiar si la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, acolo fiind zilnic 400 de prezentari la unitatea de primiri-urgente, iar daca sunt forme usoare de boala, viroza, raceala, sa nu se prezinte, pentru ca acel timp de asteptare prelungit, mai ales in prezenta altor copii, cu alte boli, poate favoriza transmiterea unei alte infectii.

Sfatul meu este sa apeleze la medicul de familie atat in cursul saptamanii, e foarte important sa primeasca o recomandare medicala, si sa nu dea antibiotic copilului. Am vazut destul de multe discutii ca acum in sezonul virozelor nu sunt antibiotice. Virozele nu se trateaza cu antibiotice, aceasta este o greseala majora, si nu as vrea ca parintii trebuie sa intelaga sa faca provizii de antibiotice.

Chiar acum 2 zile a inceput saptamana europeana pentru constientizarea privind utilizarea antibioticelor, si recomandarea clara este sa nu dam antibiotice in viroze ,pentru ca nu imbunatatesc situatia, ci dimpotriva, selecteaza bacterii care devin rezistente la antibiotice. Daca e nevoie sa ia antibiotic, trebuie prescris de medic, nu spun ca nu e util, dar in infectii bacteriene.”