Volodimir Zelenski Anunta Noi Avansuri ale Armatei in Teritoriile Ocupate de Rusia

Volodimir Zelenski Anunta Noi Avansuri ale Armatei in Teritoriile Ocupate de Rusia

Volodimir Zelenski anunta noi avansuri facute de catre armata Ucrainei in teritoriile cucerite de catre Rusia pana in momentul de fata, iar asta pentru ca soldatii trimisi in lupta de catre Ucraina reusesc sa inainteze putin, cate putin, pentru a elibera cat mai multe teritorii.

Volodimir Zelenski vorbeste deasemenea si despre faptul ca Rusia ar fi lansat peste 4.000 de rachete impotriva Ucrainei, insa din pacate numarul va creste in continuare in cursul urmatoarelor luni, daca razboiul va continua.

“Această zi se apropie de sfârșit – deja a 270-a zi a războiului pe scară largă. Voi raporta pe scurt.

Primul subiect este prima linie. Cele mai aprige bătălii, ca și înainte, sunt în regiunea Donețk.

Regiunea Luhansk – încetul cu încetul mergem înainte cu bătălii.

Până acum, au existat aproape 400 de bombardamente în est de la începutul zilei.

Sud – ținem linia, distrugând constant și foarte calculat potențialul ocupanților.

Al doilea subiect este energia. Restaurarea rețelelor și a capacităților tehnice de alimentare, deminarea liniilor de transport electric, reparații – totul continuă non-stop.

Și le mulțumesc tuturor lucrătorilor din domeniul energiei, lucrătorilor de utilități, administrațiilor regionale – tuturor celor care lucrează de dragul ucrainenilor.

Al treilea subiect este politica externă.

Formula de pace ucraineană este percepută extrem de pozitiv în lume. Este destul de constructiv și realist – spre deosebire de retorica rusă goală și falsă despre presupusa lor disponibilitate pentru un fel de negocieri.

Vom face totul pentru ca lumea să accepte formula de pace ucraineană. Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Slavă tuturor celor care lucrează și ajută! Glorie Ucrainei!

El s-a adresat membrilor Organizației Internaționale a Francofoniei. Rusia a folosit peste 4.700 de rachete în 270 de zile de război la scară largă. Sute din orașele noastre sunt pur și simplu arse. Mii de oameni au murit. Sute de mii au fost deportate cu forța în Rusia. Milioane au părăsit Ucraina în alte țări, scăpând de război.

Trebuie să o oprim. Trebuie să oprim agresiunea rusă. Întoarcerea păcii este posibilă! Dar este posibil atunci când toată lumea din lume înțelege că nimeni nu merită o singură zi de teroare.”