Ministrul Educatiei: ULTIMA ORA, 3 Anunturi foarte Importante pentru Elevii Scolilor din Tara

Ministrul Educatiei ULTIMA ORA 3 Anunturi Importante Elevii Scolilor Tara

Ministrul Educatiei a facut 3 anunturi foarte importante pentru elevii din toate scolile din Romania, iar asta pentru ca aduce atat in atentia lor, cat si a milioanelor de parinti din toata tara, primul dintre ele avand in centru o discutie cu reprezentanta Comisiei Europene in Romania despre stadiul jaloanelor PNRR.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre o intalnire cu senatorii Comisiei pentru Invatamant, ea vizand obiectivele pe care Ligia Deca le are, in final fiind prezentat romanilor inclusiv ghidul orientarilor metodologice pentru cadrele didactice din invatamantul primar si secundar cu privire la dezinformare, si nu numai.

“Astăzi am avut o întâlnire deschisă şi constructivă cu doamna Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, împreună cu echipa sa. Printre altele, am agreat reînnoirea parteneriatului dintre Reprezentanța Comisiei Europene și Ministerul Educației, precum și includerea în cadrul acestuia a unui plan de activități pentru următoarea perioadă.

Totodată, am discutat despre stadiul jaloanelor și țintelor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), despre bunele practici din cadrul proiectelor realizate de Ministerul Educației cu sprijinul Comisiei Europene, precum și despre asistența tehnică de care avem nevoie pentru a ne duce la bun sfârşit angajamentele pe care ni le-am asumat. Am încredere că parteneriatul va continua să fie unul solid, bazat pe încredere şi valori comune, ceea ce va aduce și cele mai bune rezultate.

Am invitat, astăzi, membrii Comisiei pentru învăţământ din Senatul României, la o primă discuție, în marja preluării mandatului. În cadrul întâlnirii au fost discutate atât teme punctuale, ce țin de funcționarea sistemului educațional, cât și o serie de soluții în contextul finalizării proiectelor de legi ale educației. Am apreciat deschiderea și abordarea constructivă a senatorilor prezenți, pe care i-am asigurat de respectul și dorința mea de colaborare.

Vreau să îi mulțumesc doamnei Monica Cristina Anisie, Președinta Comisiei pentru învăţământ din Senatul României, pentru sprijinul acordat în organizarea întâlnirii. Totodată, le mulțumesc pentru prezență și feedback dnei senator Rodica Boancă, dlui senator Liviu Brătescu, dlui senator Adrian Hatos şi dlui senator Bogdan-Constantin Matei.

Comisia Europeană (COM) a publicat, în data de 11 octombrie 2022, un ghid de orientări metodologice adresat cadrelor didactice din învățământul primar și secundar privind modalitățile de combatere a dezinformării și de promovare a alfabetizării digitale. Documentul se înscrie în Planul de acțiune pentru educația digitală (2021-2027) și contribuie la realizarea Spațiului european al educației până prin abordarea a trei teme de interes: dezvoltarea competențelor digitale, combaterea dezinformării, evaluarea competențelor digitale ale elevilor din învățământul primar și secundar.” a declarat Ligia Deca pentru elevii si studentii din toata Romania.