Romania vrea o Colaborare mai Stransa cu Coreea de Sud in Domeniul Militar si IT

Romania vrea o Colaborare mai Stransa cu Coreea de Sud in Domeniul Militar si IT

Romania vrea o colaborare mai stransa cu Coreea de Sud in ceea ce priveste digitalizarea, energia nucleara, industria micro-chip-urilor, dar si in ceea ce priveste cooperarea militara, acest lucru fiind afirmat in cursul unei intalniri avute de premierul Nicolae Ciuca ieri au ambasadorul Rim Kap-Soo.

Cooperarea dintre Romania si Coreea de Sud a avut bazele puse cu foarte multi ani in urma, astfel ca vorbim despre o masura pe care cu siguranta multi o vor considera ca fiind binevenita, insa ramane de vazut in ce masura lucrurile vor fi expediate.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit la Palatul Victoria pe ambasadorul Republicii Coreea în România, Rim Kap-Soo. Întâlnirea a prilejuit o trecere în revistă a relațiilor bilaterale strategice dintre România și Republica Coreea, care împlinesc anul viitor 15 ani. Prim-ministrul român a evocat întâlnirea fructuoasă pe care a avut-o la Tokyo cu omologul său sud-coreean și proiectele prioritare care pot consolida parteneriatul strategic.

Cele două părți au prezentat prioritățile în relațiile bilaterale care vizează energia nucleară și regenerabilă, digitalizarea și industria de micro-chip-uri și cooperarea militară.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a făcut o trecere în revistă a situației de securitate regională determinată de agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei și de recentele țintiri și distrugeri de infrastructură critică energetică ce afectează în primul rând Ucraina, dar și statele vecine.

Sprijinul necesar pentru statul ucrainean pentru a trece iarna este de primă importanță, ca și continuarea eforturilor pentru a sprijini exporturile de cereale ucrainene, din care 60% se realizează pe teritoriul României.