TUMAK-22: Soldatii Armatei Romane au Participat la Exercitii Militare in Polonia

TUMAK-22 Soldatii Armatei Romane Participat Exercitii Militare Polonia

Soldatii Armatei Romane din cadrul Detasamentului de Aparare Antiaeriana “Sky Guardians” au participat zilele trecute la exercitiul multinational TUMAK-22, acesta fiind organizat in polonia, la el participand militarii polonezi, si mai multe detalii cu privire la ceea ce s-a intamplat acolo puteti vedea mai jos.

Exercițiu tactic cu trageri de luptă în Polonia.

Militarii din Detașamentul de Apărare Antiaeriană ”Sky Guardians” au participat la exercițiul TUMAK-22, organizat de Brigada 15 Mecanizată din Polonia, primul exercițiu multinațional de la dislocarea militarilor focșăneni în baza de instrucție din Bemowo Piskie, Polonia.

În cadrul TUMAK-22, militarii români au executat un exercițiu tactic cu trageri de luptă de nivel secție, care s-a desfășurat în cadrul unui scenariu fictiv specific acțiunilor defensive. Secțiile s-au antrenat în descoperirea și angajarea țintelor aeriene, în condiții cât mai apropiate de cele reale.

Începând cu luna octombrie a acestui an, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană ”Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia, unde se vor instrui într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”.