DSU Romania: Exercitiu Virtual de SImulare EU Host Nation Support TTX

DSU Romania Exercitiu Virtual de SImulare EU Host Nation Support TTX

DSU Romania anunta ca Raed Arafat a participat intre 21 – 22 noiembrie la un exercitiu de simulare virtuala a unor situatii de urgenta care stesteaza raspunsul pe care autoritatile il dau in seamenea situatii, el fiind desfasurat in Iordaina, cu 12 tari din lume implicate in cadrul sau.

În perioada 21-22 Noiembrie, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr.Raed Arafat, a participat la exercițiul de simulare virtuală EU Host Nation Support TTX, sub egida proiectului ,,Host Nation Support outside the European Union – HNS outside EU’’.

Prin aplicarea diferitelor scenarii de realitate virtuală, exercițiul pune participantul în situații dificile, obiectivul acestuia fiind creșterea nivelului de consolidare și răspuns în cazul unor dezastre, dezvoltarea sistemului de intervenție la situații de urgență, formarea continuă a profesioniștilor din acest domeniu, respectiv medici, asistenți, pompieri, dar și îmbunătățirea proceselor de cooperare pentru o reacție rapidă și eficientă într-o situație reală.

Exercițiul are loc în Amman, Regatul Hașemit al Iordaniei, în cadrul căruia sunt implicați 66 de participanți din 12 țări și este în desfășurare până vineri, 25 noiembrie.

Acest exercițiu și implicit celelalte activități în domeniul protecției civile care vor urma sunt orientate în mod concret înspre consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul managementului situațiilor de urgență între România și Regatul Hașemit al Iordaniei.