Volodimir Zelenski: Anunturile la 9 Luni de Razboi intre Rusia si Ucraina

Volodimir Zelenski Anunturile la 9 Luni de Razboi intre Rusia si Ucraina

Volodimir Zelenski a publicat noi informatii cu privire la atacurile pe care Rusii le desfasoara in momentul de fata in diverse zone din Ucraina, in special in Herson, acolo unde armata ucraineana incaerca sa apere pe de o parte teritoriile eliberate, si pe de alta parte sa pregateasca noi ofensive puternice.

Volodimir Zelenski vorbeste si despre cele 9 luni de razboi, care s-au implinit astazi, si care au adus foarte multa distrugere si disperare in Ucraina, o tara care incearca acum sa supravietuiasca invaziei ruse.

“Aproape în fiecare oră, primesc rapoarte despre greve ale ocupanților din Herson și din alte comunități din regiune. O astfel de teroare a început imediat după ce armata rusă a fost forțată să fugă din regiunea Herson.

Aceasta este răzbunarea învinșilor. Ei nu știu să lupte. Singurul lucru pe care îl pot face deocamdată este să terorizeze. Sau teroarea energetică, sau artileria, sau teroarea rachetelor – asta este tot ceea ce Rusia a degradat sub actualii săi lideri.

Numai eliberarea pământului nostru și garanțiile de securitate sigure pentru Ucraina pot proteja poporul nostru de orice escaladare rusă. Lucrăm cu parteneri în fiecare zi pentru asta. Vor fi vești importante în curând.

Mulțumesc tuturor celor care susțin Ucraina în această perioadă extrem de dificilă! Mulțumim tuturor celor care luptă și lucrează pentru țara noastră!

Noi am îndurat 9 luni de război pe scară largă, iar Rusia nu a găsit niciodată o modalitate de a ne distruge. Și nu va găsi. Trebuie să continuăm așa cum suntem acum. În unitate și ajutându-ne unii pe alții. Glorie Ucrainei!

Astăzi se împlinesc exact 9 luni de când Rusia a lansat un război criminal și neprovocat pe scară largă împotriva Ucrainei.

Vedem diferite platforme internaționale care găsesc soluțiile necesare pentru a ajuta la stoparea terorii ruse, la izolarea cât mai mult posibil a statului terorist și la găsirea unei ieșiri din crizele globale brutale create de Rusia.

Dar de ce încă nu există OSCE printre aceste platforme? De ce, în special, un stat terorist, chiar și după 9 luni de crime continue, este încă membru al Adunării dumneavoastră parlamentare?

Pentru a nu mai număra în sfârșit lunile de război și a începe să numărăm anii de pace, este necesar să folosim toate oportunitățile naționale și internaționale pentru a pune presiune asupra statului terorist. Fiți lideri în acest sens – și veți fi lideri ai mișcării către pace.”