Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIMA ORA, ce Informari Importante Transmite Romanilor

Ministrul Apararii Anunturile ULTIMA ORA Informari Importante Transmite Romanilor

Ministrul Apararii face 2 anunturi foarte importante care vizeaza romanii din intreaga tara in momentul de fata, iar asta pentru ca aduce in atentia tuturor oamenilor din tara 2 masuri importante care au fost puse in aplicare, prima dintre ele vizand participarea la ceremonia de schimbare a comenzii diviziei 4 de infanterie Gemina, care a avut loc la Cluj-Napoca.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre participarea la o intalnire care a avut loc in Spania, in localitatea Catellon, acolo unde a avut loc o sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Spaniei, discutandu-se marea problema a razboiului din Ucraina, si presiunea pusa de Rusia in Estul Europei.

“Am participat astăzi împreună cu șeful Statului Major al Apărării, la Cluj Napoca, la ceremonia de schimbare a comenzii Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, în cadrul căreia generalul de brigadă Bogdan Cernat a preluat funcția de comandant al diviziei de la generalul de brigadă Nicolae Tonu. Este prima mea vizită de lucru de la preluarea mandatului de ministru al apărării naționale și sunt foarte bucuros că aceasta coincide cu instalarea la comanda acestei mari unități de elită a Armatei României a unui general valoros, așa cum este domnul general de brigadă Bogdan Cernat.

I-am mulțumit generalului de brigadă Tonu pentru rezultatele foarte bune înregistrate la comanda Diviziei și i-am urat noului comandant succes în îndeplinirea misiunilor. Am asigurat întregul personal al Diviziei 4 Infanterie „Gemina” de sprijinul echipei de comandă a MApN pentru îndeplinirea în cele mai bune condiții a obiectivelor asumate.

Rolul meu, ca ministru, este să găsesc la nivelul Guvernului României soluțiile cele mai bune și mai eficiente pentru a asigura resursele și condițiile necesare pentru ca personalul să poată să-și îndeplinească misiunile. După ceremonie, am discutat cu cadrele din conducerea marii unități, precum și cu comandanții unităților subordonate despre condițiile de muncă, infrastructura și starea tehnicii din înzestrare, precum și despre modalitățile de a îmbunătăți condițiile de instruire și de a aduce perspectivele modernizării pe coordonate cât mai concrete.

Am participat, în localitatea Castellón de la Plana, la prima ședință comună a Guvernelor Regatului Spaniei și Romaniei, ca membru în delegația condusă de premierul Nicolae-Ionel Ciucă. În marja acestei ședințe, am avut o întrevedere bilaterală cu omologul spaniol, Margarita Robles Fernández.

Cu acest prilej, am discutat despre situația de securitate generată de războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei și implicațiile acestuia la nivel mondial, implementarea deciziilor Summit-ului NATO de la Madrid și contribuția Spaniei la proiectele operaționale aliate din România, precum și despre colaborarea bilaterală și necesitatea menținerii atenției constante asupra problemelor de securitate din Africa sau din alte zone ale globului.”