Ministrul Energiei: Anunturile de ULTIM MOMENT privind Energia pentru Milioane de Romani

Ministrul Energiei Anunturile ULTIM MOMENT Energia Milioane Romani

Ministrul Energiei vorbeste in mod oficial despre masurile foarte importante care au fost luate de catre Guvernul Romaniei in ultimul an de guvernare, unele dintre cele mai importante care au menirea de a ajuta romanii sa treaca mai usor peste crizele generate de catre Razboiul din Ucraina.

Ministrul Energiei face un bilant al activitatii guvernului din care face parte, si vorbeste despre masurile care au avut un impact real pentru romani in perioada de implementare, asa ca e bine sa va uitati cu atentie la ceea ce se spune mai jos in legatura cu tot ceea ce a fost realizat de catre guvernanti.

„ENERGIE: 2022 a fost anul investițiilor! Deși a fost un an plin de provocări alături de prim – ministrul Nicolae Ciucă, de colegii de la Guvern și echipa de la minister am gestionat criza energetică prin măsuri de protecție a cetățenilor și economiei, dar în același timp am susținut și investițiile.

Rezultatele acestor investiții masive vor deveni vizibile în următorii 2 – 3 ani, iar astfel ne vom asigura independența și securitatea energetică. Prin ministerul Energiei au intrat cei mai mulți bani europeni atrași până în prezent în acest domeniu – peste 1 miliard de EURO, la care se adaugă cele mai multe ajutoare de stat pentru companii strategice precum CEO, Transelectrica – peste 2 miliarde de EURO.

Totodată, am așezat în linie dreaptă proiectul dezvoltării Centralei Nucleare de la Cernavodă alături de parteneri strategici care să ofere siguranță și securitate României. Am stabilit în mod definitiv și irevocabil parteneriate cu SUA și state membru NATO pentru dezvoltarea Reactoarelor 3 și 4. Am obținut sprijin financiar de peste 3 miliarde dolari pentru Reactoarele 3 și 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă de la Statele Unite ale Americii.

Și am făcut ca România să devină prima țară din Europa în care va fi amplasat un reactor nuclear modular de mici dimensiuni – SMR, în parteneriat cu americanii de la NuScale – încă un parteneriat strategic cu SUA în domeniul nuclear, fiind obținută finanțarea pentru un studiu pentru stabilirea amplasamentului și fiind stabilit și amplasamentul acestuia, la Doicești în județul Dâmbovița.

Nu a existat un an de când în România este organizat domeniul energetic cu un minister propriu în care să se fi reușit mai multe pentru eliminarea dependenței României față de gazul rusesc, fie prin exploatări directe (BSOG în perimetrele de mică adâncime Ana și Doina), controlul românesc asupra perimetrului Neptun Deep, fie prin cadrul legislativ favorabil investițiilor, fie prin diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz.”