Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIMA ORA care Vizeaza Romania in Plin Razboi

Ministrul Apararii Anunturile ULTIMA ORA Vizeaza Romania Plin Razboi

Ministrul Apararii a facut o serie de importante atenunturi de ultima ora in plin razboi in Ucraina in momentul de fata, iar asta pentru ca el aduce in imediata atentie a milioane de oameni faptul ca a avut o discutie telefonica cu omologul sau american despre situatia din zona noastra a lumii, dar si cooperarea stransa cu SUA.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre o intalnire pe care a avut-o impreuna cu premierul Nicolae Ciuca si secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ea vizand situatia razboiului din Ucraina, si ceea ce mai este necesar pentru ca Romania sa fie in siguranta, totul in contextul problemelor din aceasta regiune.

“Ieri am avut o convorbire telefonică în sistem videoconferință cu secretarul apărării al SUA, Lloyd J. Austin III. Agenda discuțiilor a inclus evoluțiile recente vizând situația de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Oficialul american a subliniat că România rămâne un partener de încredere al SUA și a reiterat sprijinul ferm al SUA în consolidarea Parteneriatului Strategic.

Totodată, am discutat despre stadiul și perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării, în special prezența forțelor SUA în România, programele de achiziții de echipamente militare, precum și modalități de consolidare a posturii de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv eforturile și proiectele aliate din România.

Am participat, alături de prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, la întâlnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat în vizită la București cu ocazia Ministerialei Afacerilor Externe din țările NATO.

A fost analizată situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și hotărârea Alianței și României de a continua susținerea pentru poporul ucrainean. Măsurile de consolidare a Flancului Estic luate cu promptitudine de NATO au demonstrat coeziunea și solidaritatea între aliați.

Oaspeții noștri au subliniat importanța deciziei Guvernului de la București de a crește alocările bugetare pentru Apărare la 2,5% din PIB, ceea ce va permite consolidarea capacităților defensive naționale.Am fost deosebit de bucuros să mă reîntâlnesc și cu Mircea Geoană, adjunctul Secretarului General al NATO, de care mă leagă o veche și statornică prietenie.”