Avertizarile Meteorologice ANM NOWCASTING, de ULTIMA ORA, Emise in Romania

Avertizarile Meteorologice ANM NOWCASTING ULTIMA ORA Emise Romania

Avertizarile meteorologice ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, nowcasting, de ultima ora, emise pentru Romania ne aduc in imediata atentie o serie de fenomene meteo care au fost clasificate ca fiind de tip cod galben, ele urmand a afecta mai multe regiuni din tara noastra in cursul urmatoarelor ore.

ANM vorbeste mai jos despre fenomene meteo de tip cod galben care vor genera ceata in anumite regiuni din tara noastra, ele putand reduce vizibilitatea pana la chiar si sub 50 de metri, iar separat se poate forma inclusiv ghetusul in anumite regiuni, deci trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce se intampla in momentul de fata.

COD GALBEN!

Valabil de la : 02-12-2022 ora 6:00 până la : 02-12-2022 ora 9:00.

In zona : Județul Botoşani;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce în funcție de condițiile locale, va determina formarea ghețușului.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 01 decembrie, ora 12 – 02 decembrie, ora 12.

Fenomene vizate: depuneri de polei.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, în Moldova și în zona Carpaților Orientali temporar se vor semnala precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță, iar în zona montană și submontană trecător și ninsoare) și pe arii relativ extinse se va depune polei.

Notă: Depuneri de polei vor fi izolat și în estul Munteniei, nordul Dobrogei și în Transilvania.

Pe litoral, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50…55 km/h.