Huawei: Vestea EXCELENTA Anuntata de catre o Mare Putere Europeana

Huawei Vestea EXCELENTA Anuntata Mare Putere Europeana

Huawei este de foarte multa vreme in centrul foarte multor probleme legate de produsele pe care le vinde, SUA reusind sa convinga cam intreaga lume sa renunte la unele dintre ele, si sa nu vanda anumite componente electronice chinezilor. Dupa ce mai toata Europa a blocat, oficial sau neoficial, folosirea echipamentelor de telecomunicatii ale Huawei in propriile retele de telefonie mobila, Germania are o parere complet diferita vis-a-vis de riscurile de securitate pe care le au aceste echipamente.

Huawei nu ar urma sa aiba echipamentele de telecomunicatii interzise in Germania, conform purtatorului de cuvant al ministerului economiei din tara, ceva ce vine ca o veste excelenta pentru companie. Practic, Huawei ar putea sa le vanda partenerilor germani echipamentele sale de telecomunicatii, insa numai daca ele respecta rigorile unei legi din 2020 care stabileste conditiile in care echipamentele de telecomunicatii mobile pot fi folosite in Germania de catre operatorii de telecomunicatii.

Huawei: Vestea EXCELENTA Anuntata de catre o Mare Putere Europeana

Huawei ar trebui sa aiba echipamentele de telecomunicatii atent analizate pentru a se vederea daca ele au probleme de securitate, daca ele pot fi controlate de la distanta de catre companie, etc. Pentru ca echipamentele Huawei sa poata fi permise la utilizare in Germania, ele trebuie sa aiba constant lansate actualizari ale software-ului inclus, si trebuie sa aiba rezolvate rapid orice fel de probleme de functionare, sau securitate, care sunt descoperite.

Huawei ar trebui sa indeplineasca o serie de cerinte pe care legea le stabileste pentru a se permite folosirea de echipamente sigure, insa e greu de crezut ca va putea sa le respecte, chiar daca nu ar avea acces la o piata atat de importanta. Chiar si asa, faptul ca Huawei nu are echipamentele complet interzise in Germania este un lucru extrem de important, dar decizia are la baza, probabil, convingerea autoritatilor ca ea n-ar putea fi respectata oricum de compania chinzeasca.

Huawei incearca din rasputeri sa convinga Europa sa permita folosirea echipamentelor sale in retelele de telecomunicatii locale, dar sansele ca acest lucru sa se intample sunt infime.