DACIA: PROBLEMELE Serioase pentru Modelul de Masina Rechemat in Service

DACIA PROBLEMELE Serioase Modelul Masina Rechemat Service

DACIA, cel mai mare producator de automobile din Romania, a luat o decizie foarte serioasa, dar care nu trebuie trecuta foarte usor cu vederea, iar asta deoarece ea vizeaza un model tot mai popular de masina. DACIA a luat hotararea de a rechema in service anumite modele ale Spring, fabricate in China, iar asta pentru ca exista o problema cu mecanismul de retragere al centurilor pentru pasagerii de pe locurile din spate ale masinii, dar numai unele modele sunt afectate.

DACIA urmeaza sa-i anunte individual pe clientii care au masini carora trebuie sa le fie efectuata aceasta operatiune de inlocuire a acelei piese, iar numarul celor care sunt afectati n-ar trebui sa fie foarte mare, cel putin teoretic. In Franta, DACIA ar urma sa recheme cam 1.100 de masini in service pentru efectuarea acestui proces de inlocuire, deci la nivel global ar putea fi vorba despre cateva mii de masini, poate chiar si peste 10.000, dar o cifra oficiala nu a fost anuntata de catre compania romaneasca, sau de catre cei de la Renault.

DACIA: PROBLEMELE Serioase pentru Modelul de Masina Rechemat in Service

DACIA ia aceasta masura ca una de precautie, iar asta pentru ca pana acum n-ar fi fost inregistrate accidente care sa aiba in centru aceasta problema de fabricatie a masinilor, si nu s-ar anticipa aparitia vreunora. Chiar si asa, avand in vedere ca procedura in sine dureaza doar o ora, iar cei de la DACIA au doar de castigat daca rezolva o problema inainte ca ea sa afecteze efectiv clientii care au cumparat Spring, e bine ca s-a luat decizia de a se rechema masinile in service.

DACIA nu a descoperit vreo alta problema similara cu modelele Spring pe care le vinde, sau cel putin nu una care sa necesite o rechemare in service deoarece poate reprezenta un risc pentru siguranta oamenilor care circula cu masinile sale. Cei de la DACIA fac foarte rar rechemari in service pentru masinile pe care le comercializeaza, astfel ca tot ceea ce vedem acum este o masura de precautie extrem de buna pentru care compania merita laude, in final.

DACIA a lansat Spring cu un an de zile in urma, insa a crescut pretul masinilor in repetate randuri intre timp, si asta fara a face modificari pentru ea, cele mai recente vizand doar elemente estetice si nimic mai mult.