Android: Google Face o Schimbare MAJORA Asteptata de Ani de Zile

Android Google Face Schimbare MAJORA Asteptata Ani Zile

Android ramane cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile in 2022, fara vreun concurent real care sa-l detroneze, iar asta obliga Google sa implementeze mereu schimbari menite sa imbunatateasca experienta generala a oamenilor. Una dintre schimbarile majore pe care le va face Google pentru toata lumea este foarte aproape de a fi pusa in aplicare in 2023, iar asta deoarece se va oferi in sfarsit criptare totala pentru conversatiile in grup facute prin aplicatia Messages.

Android nu are criptare pentru mesajele pe care le trimitem, sau primim, in cadrul conversatiilor in grupuri cu mai multi participanti, ceva ce desigur ca nu e tocmai o veste buna pentru cei care folosesc sistemul de operare al Google. Problema aceasta va disparea destul de curand, iar asta deoarece Google a hotarat ca e momentul sa implementeze o asemenea modificare, iar cei care folosesc Android in momentul de fata vor avea ocazia de a se bucura de ea, deocamdata in versiune beta.

Android: Google Face o Schimbare MAJORA Asteptata de Ani de Zile

Google a lansat un program, in versiun ebeta, care le permite utilizatorilor Android sa testeze o versiune a aplicatiei Messages care are criptare totala pentru mesajele pe care le trimitem, sau primim, cand discutam cu oricine. Google cripteaza deja de ceva vreme mesajele pe care le trimitem catre alte persoane cu aplicatia Messages pentru Android, insa a anuntat in mai programul beta pentru implementarea functionalitatii si pentru grupurile de conversatii, iar acum ofera totul pentru oricine doreste.

Android avea nevoie de aceasta modificare pentru a fi la acelasi nivel cu iMessage, dar si multe alte platforme de mesagerie care ofera acest nivel de securitate de ceva vreme pentru utilizatorii care le folosesc aplicatiile pentru telefoane si tablete. Nu se stie pentru ce perioada de timp se va desfasura aceasta testare in format beta a implementarii criptarii totale pentru conversatiile in grup facute in Android, dar e posibil sa fie nevoie de foarte mult timp.

Android ramane intre timp cel mai mare sistem de operare pentru telefoane mobile, iar aplicatia celor de la Google tranfera zilnic un numar urias de mesaje, deci implementarea criptarii totale va fi o masura extrem de buna.