Ministrul Apararii: Anuntul de ULTIMA ORA care Vizeaza TOTI Romanii din Tara

Ministrul Apararii Anuntul ULTIMA ORA Vizeaza TOTI Romanii Tara

Ministrul Apararii a publicat astazi un anunt de ultima ora care vizeaza toti romanii din tara, un anunt despre care ar trebui sa stie milioane de oameni in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre o intalnire pe care a avut-o Angel Tilvar ci Seful Garzii nationale a statului american Alabama in Romania.

Ministrul Apararii vorbeste despre discutiile pe care le-a avut cu generalul american la Bucuresti, discutandu-se despre cateva teme foarte importante pentru Romania, iar asta in contextul in care tara noastra este un foarte important aliat al SUA in aceasta regiune, in special in contextul razboiului Rusiei impotriva Ucrainei.

“Astăzi m-am întâlnit cu șeful Gărzii Naționale a statului american Alabama (ALNG), generalul-maior Sheryl E. Gordon. Întrevederea a avut loc în contextul organizării, în perioada 6-8 decembrie, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” a conferinței „Femeia, pacea și securitatea”.

În cadrul întâlnirii am evidențiat importanța acestui subiect și am afirmat că țara noastră a făcut pași importanți în implementarea Rezoluției 1.325 (2000) a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite – Femeile, pacea și securitatea, adoptată la 31 octombrie 2000.

Ministerul Apărării Naționale a preluat conducerea procesului de promovare și implementare a Agendei Femeile, pacea și securitatea la nivel național, asigurând Punctul focal național în relația cu organizațiile naționale și internaționale care activează în domeniul de referință.

Împreună cu generalul-maior Sheryl E. Gordon am analizat, în context, și situația de securitate din zonă și implementarea măsurilor aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare, respectiv stadiul proiectelor de dezvoltare a infrastructurii militare și planificarea activităților de instruire cu militarii ALGN. Delegația militară condusă de generalul-maior Sheryl E. Gordon efectuează o vizită de lucru în România, în perioada 4-10 decembrie.

Alături de participarea la evenimentul „Femeia, pace și securitatea”, programul șefului ALGN include întrevederi cu reprezentanții conducerilor Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”. Totodată, generalul-maior Sheryl E. Gordon va lua parte la activități de instruire organizate de Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est.”