Engie: Informare Oficiala foarte IMPORTANTA Privind Facturile Clientilor din Romania

Engie Informare Oficiala IMPORTANTA Privind Facturile Clientilor Romania

Engie, furnizor principal de servicii de energie electrica si gaze naturale pentru romanii din toata tara, ii informeaza in mod oficial pe milioanele de clienti care se bazeaza pe serviciile sale, despre una dintre cele mai importante masuri care trebuie luata in mod legal, dar si modul in care se va aplica ea oficial.

Engie le spune mai jos clientilor din toata Romania ca toti cei care au in cadrul contractului de furnizare un pret sub valoarea celui plafonat de catre legislatia in vigoare, atunci acesta va ramane in continuare valabil, cel putin pana la finalul perioadei de valabilitate a ofertei care este inscrisa in contractul care a fost semnat deja.

Cei de la Engie Romania spun ca daca este necesara o reinnoire a contractului pentru furnizarea serviciilor, atunci vor fi luate in considerare noile preturi pe care legislatia in vigoare le aplica pentru noi in momentul de fata, asa ca nu vom plati oricum mai mult decat pretul plafonat, cel putin cat timp e in vigoare legal plafonarea.

Engie Romania explica pe website-ul sau tot ceea ce ar trebui sa stie oricare dintre clientii din toata tara cand vine vorba despre preturile la energie, dar si plafonarile care sunt in vigoare din punct de vedere legal, asa ca e important sa va uitati cu mare atentie la toate informatiile care sunt disponibile public.

Clienții care au deja în contractul de furnizare un preț sub valoarea celui plafonat vor beneficia în continuare de prețul actual, până la finalul perioadei de valabilitate a ofertei. În situația reînnoirii ofertelor aferente contractelor în derulare și pentru clienții noi ENGIE, noile prețuri vor lua în considerare structura costurilor şi așa cum este prevăzut în OUG 27/2022, vor fi aplicate preţurile plafonate de energie valabile în perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2023.

In continuare, prețul final facturat în perioada 1 aprilie 2022 – 31 august 2023 va avea întotdeauna valoarea cea mai mică dintre prețul plafonat (în funcție de categoria de client și istoricul de consum din anul 2021), prețul din contractul de furnizare în vigoare și prețul calculat în baza costului mediu de achiziție pentru întregul portofoliu de clienți și a prevederilor OUG nr. 27/2022.