Rusia: Anuntul Privind Centrala Nucleara Zaporojie, Decizia Luata

Rusia Anuntul Privind Centrala Nucleara Zaporojie, Decizia Luata

Rusia a luat o decizie foarte importanta cu privire la centrala nucleara de la Zaporojie, iar asta pentru ca in ciuda cererilor foarte importante care au tot venit la nivel international, tara refuza sa cedeze controlul asupra acestui obiectiv strategic extrem de important in momentul de fata.

Rusia pastreaza controlul asupra centralei nucleare Zaporojie pentru a putea pune presiune pe comunitatea internationala, dar si pentru a reduce substantial nivelul de energie electrica furnizat Ucrainei in momentul de fata, o alta arma folosita in razboiul cu ucrainienii.

“Rusia nu va renunța la controlul asupra centralei nucleare Zaporizhzhia pentru a crea o zonă de siguranță nucleară. „Retragerea Rusiei de la centrala nucleară Zaporizhzhia sau transferul controlului asupra acesteia către o „terță parte” este exclusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pe 5 decembrie.

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, a declarat pe 2 decembrie că speră să ajungă la un acord cu Rusia și Ucraina privind protejarea centralei nucleare Zaporizhzhia, ocupată în prezent de trupele moscovite, până la sfârșitul acestui an.”