Volodimir Zelenski Anunta un Numar Urias de Localitati Eliberate de Armata Ucrainei

Volodimir Zelenski Anunta un Numar Urias de Localitati Eliberate de Armata Ucrainei

Volodimir Zelenskim presedintele Ucrainei, a anuntat in mod oficial numarul urias de localitati ale tarii care au fost eliberate de catre armata ucraineana in ultimele saptamani de razboi de sub ocupatia rusa, 1.888 de asezari fiind acum sub control ucrainean.

Volodimir Zelenski spune ca tara sa are dreptul de a-si elibera toti cetatenii care se afla sub ocupatie ruseasca in momentul de fata, indiferent de cat timp va fi nevoie pentru asta, sau de ceea ce va trebui facut pentru a-i ajuta pe oameni.

“Pe 24 februarie, Rusia a lansat un război total împotriva noastră. Și acesta este un război pentru supraviețuire. Sute de orașe și sate ale noastre au fost pur și simplu arse din temelii din cauza loviturilor rusești.

Am reușit deja să eliberăm de sub ocupație 1.888 de așezări. Dar aproape tot atâtea orașe și sate ucrainene rămân sub ocupație. Și asta înseamnă că acum se decide soarta a milioane de oameni pe câmpul de luptă din Ucraina. Milioane care ar putea fi salvate.

Nu avem dreptul să lăsăm pe vreunul dintre oamenii noștri în ocupația rusă. Și în taberele de infiltrare rusești, unde mii au dispărut deja. Și pe teritoriul Rusiei, unde sute de mii de ucraineni au fost deportați cu forța. Le putem elibera. Aceasta este speranța noastră. Asta înseamnă sprijinul tău. Nu e vorba de politică, ci de viață.

El a spus acest lucru în timp ce s-a adresat reprezentanților Fundației pentru Protecția Drepturilor Omului care poartă numele Robertei Kennedy, care de-a lungul carierei a implementat proiecte în domeniul protecției drepturilor victimelor genocidului și crimelor împotriva umanității.

Teroriştii au atacat oraşul paşnic Kurakhove. O piață, o stație de autobuz, benzinării și clădiri rezidențiale au fost atacate. Cel puțin șase civili au murit, cinci au fost răniți. Teroriştii sunt inumani. Și vor fi responsabili pentru asta.”