Guvernul Romaniei Aproba Bugetul pentru Anul 2023, ce Schimbari Face

Guvernul Romaniei Aproba Bugetul pentru Anul 2023, ce Schimbari Face

Guvernul Romaniei a anuntat in mod oficial ca a aprobat bugetul pentru anul 2023, iar asta pentru ca el a fost gandit pentru prima oara pentru a asigura finantarea programelor prioritare pentru cetateni, insa exista si multe alte masuri foarte bune implementate pentru noi.

Am aprobat în Guvern bugetul pentru 2023, construit pentru prima dată pentru a asigura finanțarea programelor prioritare pentru cetățeni.

Aproape toate ministerele și instituțiile publice vor avea anul viitor bugete mai mari decât în 2022 pentru a duce mai departe politici și programe în educație, cercetare-inovare, sănătate, asistență socială, economie, agricultură, infrastructură de transport, ordine și siguranță națională.

Pachetul de măsuri de plafonare și compensare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale va continua să protejeze cetățenii și economia de creșterea prețurilor și de efectele crizei energetice.

Continuăm programele de susținere economică, investițiile private și publice. Anul viitor, investițiile vor beneficia de un buget istoric – peste 112 miliarde lei, reprezentând aproximativ 7,22% în PIB – ceea ce ne permite să ducem mai departe proiectele importante deja începute și să demarăm altele noi.

Menținem viabilitatea mediului de afaceri prin ajutoare de stat, garanții de stat și programe care se adresează atât marilor investitori, cât și IMM-urilor. Măsuri guvernamentale care și-au dovedit eficiența în acest an și au contribuit la creșterea economiei – IMM INVEST ROMÂNIA, “IMM LEASING”, IMM INVEST PLUS și a componentelor acesteia destinate sectoarelor de producție, construcții, agricultură, inovare – vor fi derulate și anul viitor.

Așa cum am făcut de la preluarea mandatului, continuăm să protejăm cetățenii, îndeosebi pe cei vulnerabili, pentru a limita impactul scăderii puterii de cumpărare. Am decis creșterea salariului minim, a pensiilor, a indemnizațiilor sociale și a celor acordate veteranilor și văduvelor de război.

Persoanele cu venituri mici vor fi sprijinite prin ajutoare financiare pentru plata facturilor la energie, indemnizații și vouchere sociale să depășească această perioadă dificilă.

Educația și sănătate sunt în continuare în atenția noastră. Transmitem Parlamentului spre analiză, dezbatere și aprobare un buget responsabil, prin care susținem mai departe economia, menținem locurile de muncă și protejăm cetățenii de efectele creșterii prețurilor.